Veel gestelde vragen

Staat jouw vraag hier niet tussen? Neem dan contact met ons op door een mail te sturen naar: evenementen@sittard-geleen.nl

Zijn toiletten aanwezig op het kermisterrein?

Ja, er is een centraal toilet te vinden op de Markt, achter het kermiscafé. Ook kun je bij verschillende horecagelegenheden terecht voor toiletgebruik.

Is EHBO aanwezig?

Ja, er is EHBO aanwezig. Je kunt de EHBO-post vinden op de hoek van de Markt en de Annastraat.

Is er parkeergelegenheid in de buurt van de kermis?

Ja, is er parkeergelegenheid in de buurt van de kermis. Direct onder de kermis ligt een parkeergarage, aan de Markt. Daarnaast is er ruimte voor parkeren aan de Elisabethstraat en liggen er verschillende parkeerplaatsen aan de omliggende straten.

Let op: dit zijn vrijwel allemaal betaalde parkeerplaatsen.

Zijn er faciliteiten voor mensen met speciale behoeften op de kermis?

Tijdens de opbouw van de kermis wordt rekening gehouden met volledige toegankelijkheid. Tijdens openingsuren van de Stadswinkel kan gebruik gemaakt worden van het toilet in het gebouw.

Ook is er een prikkelarme kermis op dinsdag 6 juni van 13:00 - 15:30 uur.

Zijn er speciale evenementen of gelegenheden gepland tijdens de Gelaender Kirmis?

Ja, er zijn verschillende speciale evenementen en gelegenheden gepland tijdens de Gelaender Kirmes. Zo is er een openingsdag, prikkelarme kermis en Familiedag. Kijk voor meer informatie bij het kopje 'Activiteiten'.

Kan ik eten en drinken kopen op de Gelaender Kirmis?

Ja, er zijn diverse eet- en drinkgelegenheden op de kermis. Ook liggen er verschillende horecazaken in het centrum waar je terecht kunt voor een drankje of hapje op het terras.

Zijn er beperkingen voor het gebruik van bepaalde attracties?

Sommige attracties hanteren beperkingen, bijvoorbeeld op het gebied van lengte. De attracties communiceren deze beperkingen bij de kassa of entree.

Wat voor soort attracties zijn er beschikbaar op de Gelaender Kirmis?

Op de Gelaender Kirmis zijn er allerlei soorten attracties beschikbaar, van spannende thrill rides tot traditionele draaimolens en spelletjes. Ook vind je een grote selectie aan eetzaken om je (lekkere) honger en dorst te stillen.

Zijn er speciale tarieven of kortingen beschikbaar voor tickets of attracties?

Ja, in MijnGazet van 20 mei kun je speciale kermisbonnen vinden. Deze uitgeknipte bonnen lever je bij een selectie van attracties in. Kijk voor meer informatie op de kermisbonnen.

Ook draait de kermis tijdens de Familiedag op woensdag 7 juni tegen een gereduceerd tarief. Elke zaak communiceert de korting bij de kassa.

Waar vindt de Gelaender Kirmis plaats?

De kermis vindt plaats in het centrum van Geleen.

Wanneer vindt de Gelaender Kirmis plaats?

In 2023 vindt de Gelaender Kirmes plaats van vrijdag 2 t/m woensdag 7 juni.